Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κάνετε δίαιτα; Πιείτε νερό !

Αµερικανοί ερευνητές παροτρύνουν αυτούς που κάνουν δίαιτα να πίνουν 2 ποτήρια νερό πριν από το φαγητό προκειµένου να χάσουν πιο εύκολα βάρος.

Έρευνα του Κέντρου Έρευνας ∆ιατροφής και Παχυσαρκίας του Πανεπιστηµίου της Βόρειας Καρολίνα έδειξε πως όσοι πίνουν νερό πριν από τα γεύµατά τους χάνουν σχεδόν 30% περισσότερο βάρος σε σύγκριση µε εκείνους που ξεκινούν το φαγητό τους αµέσως. Η στρατηγική είναι απλή αλλά αποτελεσµατική, καθώς η...
κατανάλωση νερού πριν φάµε γεµίζει το στοµάχι, µειώνει το αίσθηµα της πείνας και µας κάνει να τρώµε λιγότερο. Όσοι µάλιστα εντάσσουν το νερό στις διατροφικές τους συνήθειες και µετά το τέλος της δίαιτας έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους, καθώς τείνουν να καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά και περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Το αρνητικό της συγκεκριµένης µεθόδου όµως είναι πως φαίνεται να «δουλεύει» µόνο σε άτοµα άνω των 35 ετών, καθώς τότε το στοµάχι αργεί να αδειάσει το νερό, σε αντίθεση µε τις πιο νεαρές ηλικίες κατά τις οποίες το νερό φεύγει σχεδόν αµέσως.