Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ''ΚΡΑΚΕΡ ΓΑΡΙΔΑΣ''

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση σνακ «κράκερς γαρίδας», Ολλανδικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίων ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος. Η γλουτένη είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "Prawn crackers GO TAN", σε συσκευασία των 70gr, με αριθμό παρτίδας L5434 και ημερομηνία λήξης 18/12/2015, το οποίο παρασκευάστηκε από την Ολλανδική εταιρεία "Oriental Merchant Europe" και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση WOK SHOP (Λ. Ελαιών 35, Κηφισιά).
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες) και είναι αλλεργικοί στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.