Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ, ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ;


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το ξεκίνημα διενέργειας ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας από τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ.
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων είναι ΜΟΝΟΝ :
 Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και
γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).
 Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).
 Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
 Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
 Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
 Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.
 Γιαούρτι «παντός τύπου».
 Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία).
 Ξηρά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική
συσκευασία έως 50g).
 Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).
 Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).
 Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).
 Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.