Η
έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το ξεκίνημα διενέργειας ελέγχων
στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας από τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ.
Ο
ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, τα
επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων είναι ΜΟΝΟΝ :
Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και
γαλοπούλα
(από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).
Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια,
παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).
Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.
Γιαούρτι «παντός τύπου».
Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία).
Ξηρά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική
συσκευασία
έως 50g).
Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).
Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).
Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).
Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.
πηγή: http://www.efet.gr/