Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α'), που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο επισημαίνεται ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ελληνικό προϊόν, ενώ βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και προέρχεται από την Βουλγαρία. Πρόκειται για το προϊόν το οποίο πωλείται ως "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο", με την εμπορική ονομασία «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «Ελληνικό Προϊόν», Lot No 1735, συσκευασίας των 5 λίτρων και αναγραφόμενη ημερομηνία στο λευκοσιδηρό δοχείο 30/12/2016, ενώ σε αυτοκόλλητη ετικέτα αναγράφονται οι ενδείξεις зехтин Акрополис 5л.., Произход: Гърция, L 1749, дистрибутор «Cуити конс Еоод», години до: 04.2017, email: sweety.cons@mail.bg. Το προϊόν πωλείται από το παντοπωλείο «ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ», ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αγοράσθηκε από την Βουλγαρία από την BEPTEKC фууд и дринkc еоод, Todor Alexandrov 21, 2700 Blagoergrad. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την εταιρεία "LIDL HELLAS & ΣIA O.E." σχετικά με την ανάκληση γιαουρτιού λόγω παρουσίας ευρωτίασης (μούχλας). 
Πρόκειται για το προϊόν "ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΟΣ 0,1%", σε συσκευασία των 400g και ημερομηνία λήξης 14.03.2016. Το εν λόγω τρόφιμο παράγεται στην Ρουμανία από την εταιρεία "S.C. Fabrica de Lapte Brasov" και διακινείται στην Ελλάδα από την "LIDL HELLAS & ΣIA O.E.". Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.